fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Jó példa: Fairtrade kávé az OMV-kutaknál

Az OMV benzinkútjain lévő kávézókban fairtrade minősítéssel ellátott alapanyagból készített kávét lehet inni. Örülve a pozitív példának, megkérdeztük az OMV-t erről a kezdeményezésről.

Az OMV 2014-ben kezdte meg egy saját, egyedi kávéblend (kávé keverék) fejlesztését. Az új VIVA kávékeveréket először Németországban és Ausztriában vezették be 2015-ben, majd 2016 nyarán a vállalat összes piacán, 11 országban. A kávé alapanyagát egyetlen partnertől, az olasz Gimoka kávépörkölőtől szerzi be a cég, magát a keveréket is együtt fejlesztette a két vállalat – tudta meg a tudatosvasarlo.hu Elek Adrienntől, a cég Loyalty specialistájától.

 

Fairtrade kávé az egész országban

Tudod, mit jelent a ruhádon, samponodon, kávédon lévő termékcímke? Játssz velünk!

Bármelyik OMV állomásnál álljunk is meg, ihatunk fairtrade kávét: a blend Magyarország összes, 183 OMV-töltőállomásán elérhető, ezek közül 107 kúton VIVA kávézó is működik, fairtrade kávéval. Haza is vihetünk belőle, hiszen a blend otthoni felhasználásra szánt kiszerelésben is kapható.

A fairtrade kávé a cég adatai szerint egyre jobban fogy: tavaly a hazai OMV-kutakon már több mint 2,5 millió csészével értékesített a vállalat – ez százalékos arányban kétszámjegyű éves növekedést jelent az előző évihez képest. Az OMV arra számít, hogy ez a dinamika a jövőben is fennmarad.

 

Jön a tea is

A vásárlók közül sokan már tisztában vannak a fairtrade minősítés jelentésével, és kimondottan keresik a fairtrade termékeket. Azoknak, akik nem ismerik a minősítést, szívesen nyújtanak felvilágosítást a töltőállomáson dolgozók.

A képzések, a tapasztalatok és a vásárlói visszajelzések minden OMV-dolgozó számára egyértelművé teszik, hogy a méltányos kereskedelemből származó alapanyagok kiemelkedő piaci és fenntarthatósági értéket képviselnek. Ez utóbbi mind a termelők helyzetének javítása, mind pedig a jó minőség biztosítása miatt fontos a cég számára – magyarázza Elek Adrienn.

Az OMV a vásárlói igények és visszajelzések alapján tervezi, hogy a töltőállomásokon elérhető, helyben fogyasztható teakínálat is méltányos kereskedelemből származó termékekből áll majd.

Köszönjük a közreműködést Vajnai Erikának.

kép: omv.hu

 

Segíts Banán Ferinek: legyen fairtade a boltokban!

Támogasd Banán Ferit a Tudatos Vásárlók Egyesületének online akciójával

Írd alá a lenti petíciót, hogy megmutassuk , a fogyasztók is igénylik a változást és fairtrade termékeket szeretnének a boltokba. A levelet címezheted egy vagy akár az összes láncnak. A kérésed közvetlenül a szupermarketláncnál landol, így tudni fogják, hogy a méltányos kereskedelem ügye fontos a vásárlóknak.

Szerezz te is támogatókat és juttasd el kampányunkat minél több ismerőshöz: oszd meg a petíciót, Banán Feri facebook eseményét, és kérd ismerőseidet, hogy ők is csatlakozzanak.

Mindeközben a TVE levélben kereste meg a szupermarketláncok vezetőit a fenti kéréssel. Tájékoztatni fogunk, hogy milyen válasz érkezik a szupermarketektől.

Írd alá a petíciót itt!

 

 

 

 

 

 

Nyitókép: pixabay.com

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

    Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás