fbpx

| Tudatos Vásárló

Interaktív kampány a fair trade okostelefonokért!

Az okostelefonok gyártóit a fogyasztói nyomás tudná rávenni, csökkentsék termékeik környezetterhelését. A Make IT Better kampány keretében most egyszerűen és szórakoztató módon segíthetsz. Csatlakozz a kampányhoz!

Tisztességtelen, emberhez méltatlan munkakörülmények, súlyos környezeti károk övezik az okostelefonok gyártását, a kibányászott óntól kezdve egészen az összeszerelést végző ázsiai gyárakban dolgozók munkafeltételéig. A Friends of Earth Make It Better kampánya szeretné a fogyasztók figyelmét felhívni ezekere a súlyos tényekre. Néhány egyszerűen kivitelezhető és szórakoztató támogatási lehetőséget kínál a kampányban résztvevőknek.

Töltsd le a kampány interaktív alkalmazását a mobilodra!

A Make It Better alkalmazás

A Samsung és az Apple is használ ónt az érintőképernyőihez, amelynek kibányászása egyrészt embertelen körülmények között, kézi erővel történik, másrészt súlyosan károsítja a Bangka-sziget korallzátonyait, a halászok életterét pedig tragikusan csökkenti. A cégek nem veszik tudomásul ezt, amíg mi, okostelefon tulajdonosok nem kérdezünk rá az elhallgatott tényekre.

Írj levelet az Apple-nek vagy a Samsungnak!

A Make It Better kampány mellett a makeITfair program is a fogyasztói elektronikai cikkek ellátási láncával kapcsolatos emberi jogi, munkaügyi visszaélésekre és a környezetvédelmi problémákra szeretné felhívni a figyelmet. A makeITfair programról itt találsz bővebb információt!

Támogasd a kampányt pénzadománnyal!

Töltsd le, nyomtasd ki és osztogass matricákat, szórólapokat a témáról! Terjeszd a kampány hírét a közösségi oldalakon!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás