fbpx

| Birtalan Ilona Liliána

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Inkubátorkonyha leendő vállalkozóknak

A La Cocina San Franciscóban található, és egész nyugodtan nevezhetjük a kezdő kulináris vállalkozások inkubátorházának.

Az inkubátorházak kezdő vállalkozásoknak adnak szellemi, infrastrukturális és egyéb segítséget. Az étkezdenyitás költségei viszonylag magasak: az engedélyek, egy konyha kiépítése, egy étterem induló költségei, a szabványoknak való megfelelés, és a nagy verseny diktálta marketingráfordítások (ésatöbbi) óriási terheket róhatnak a még be sem indult üzletre.

A La Cocina inkubátorkonyha pont a fentiek miatt megrettenő kezdő vállalkozóknak biztosít segítő platformot 2005 óta: a készségek kipróbálhatóságával, valamint egy átmeneti út biztosításával jelenthet sikeres belépést számukra az erősen szabályozott és versenycentrikus területre.

Küldetésének célja, hogy azok számára nyújtson lehetőséget, akik étkeztetésben/menzában/étteremben/bisztróban gondolkoznak hosszú távon.

 

Konkrétan: használható konyhatér biztosításával, iparág-specifikus technikai segítségnyújtással, gazdasági szakmai segítséggel (pl. piaci lehetőségek megismerése, mentor biztosítása), mindezt a köré szerveződő közösség készségeinek és tudásának támasza mellett, a helyi lehetőségek ismeretében és azokba ágyazottan.

A La Cocina elsősorban alacsonyabb szocioökonomiai státuszú nőkre fókuszál, azon belül is bevándorló vagy színes bőrű közösségek tagjaira. A legfőbb cél, hogy az inkubátorház által biztosított háttérből önfenntartó, anyagi biztonságot megteremtő vállalkozások nőjenek ki, és nem mellesleg innovatív, inspiratív, különleges vállalkozások jelenjenek meg a helyi piacon.

Forrás: Transitionnetwork.org
 

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program (www.svajcihozzajarulas.hu) támogatásával valósul meg.

    

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás