fbpx

| Tudatos Vásárló

Így vesznek rá, hogy megvegyél egy egészségesnek vélt gyerekterméket

A gabonapehely csomagolása óriási felület, rengeteg lehetőséget kínál, hogy igazán vonzó terméket fabrikáljanak belőle. Képes anyagunkban néhány trükköt mutatunk, amire érdemes odafigyelni, hogy ne terelhessék el a figyelmünket a lényegről: az összetételről.

A csomagolás a higiénián és a kötelező információk feltüntetésén túl remek lehetőséget nyújt a figyelemfelkeltésre, főleg ha olyan nagy felületről van szó, mint egy müzlisdoboz. A szülőkhöz és a gyerekekhez is többféleképpen szólnak, ebben a cikkünkben a szülőknek szóló szövegeket, képeket mutatjuk be.

powered by Typeform

 

A csomagolás színe kulcskérédés, a zöld szín természetességet sugall.

A szükséges ásványi anyagok piktogramos megjelenítésével kevésbé lesz hangsúlyos a cukortartalom.

Az a tény, hogy a termékben nincs színezék, se tartósítószer, újabb ok arra, hogy máris egészségesnek véljük a terméket. 

A boldog család megjelenítése azt sugallja, hogy ha ilyen harmonikus étkezésre, együttlétre vágyunk, megéri ezt a terméket beszerezni.

A rengeteg szöveg és kép túlzsúfolttá teszi a dobozt, így a fontos információk, mint összetétel, tápanyagtartalom nehezebb megtalálni.
A cikk második részét a gyerekeknek szóló marketingtrükkökkel itt olvashatod.

Ha mindezeket megérjtük, már sokkal könnyebb lesz csak és kizárólag az összetételre figyelni, és a megfelelő gabonapelyhet kiválasztani.

Közzétéve és lefordítva a Fédération Romande des Consommateurs engedélyével. 

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.

 

 A videó a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás