fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Így nyaralj kutyával

Egyre többen tartanak városban kutyát, és szerencsére egyre több a felelős gazdi is. Míg korábban a nyári szezon nem volt felhőtlen a kutyabarát helyek hiánya miatt, ma már számos honlap, térkép segíti a kutyával kirándulókat, nyaralókat. 

A www.kutyabarat.hu-n olvasható becsült adatok szerint 2 millió kutyatartó él Magyarországon, ami azt jelenti, hogy minden 4. ember osztja meg az életét egy négylábúval. Az utóbbi években, ahogy sok minden más is, a kutyatartás kultúrája is átalakult.

 

Sok-sok kutya

“Velük és rajtuk keresztül szeretnénk új közösségekhez tartozni, új baráti kört kialakítani, új élményeket szerezni. Mindehhez természetesen az utazás is hozzá tartozik. Négylábú társainknak is jár a kikapcsolódás, az új helyek felfedezése, a kirándulások, a tavakban pancsolás vagy télen épp a hóban hempergés”- mondta Hosszú Noémi, az utazzkutyáddal.hu megálmodója és üzemeltetője.

A nyaralás és utazás kérdése túlmutat a szervezési nehézségeken, hiszen egyre többen szeretnék, hogy a kutyus is, a család oszlopos tagjaként mindenhova velünk tartson, és ez alól nem kivétel a nyaralás és a strandolás sem. Ezt az igényt felismerve jött létre a „Kutyabarát Balaton” projekt, amelynek keretében összegyűjtötték a Balaton-körüli kutyabarát cégeket, szolgáltatókat.

 

 

Kávézók, cukrászdák, strandok, borászatok és múzeumok is csatlakoztak, a eredmény pedig a Balatoni Kutyabarát Élménykalauz. Egy térkép, ahol nem csak a kutyabarát helyek vannak összegyűjtve, hanem mindenféle hasznos információ, amire a gazdiknak és a kutyusoknak szüksége lehet.

 


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


Felelős gazdi

Tudatos kutyatartóként az állatok testi és lelki egészségére is figyelnünk kell. A kutyáknak is fontos, hogy aktívan részt vegyenek a család szociális életében. Kutyás utazóként viszont gyakran vannak súrlódások a kutya  nélkül kikapcsolódni vágyókkal. Az Élménykalauz erre is ad pár tippet, és ha betartjuk a „Kutyás etikát” mindenki jól fogja érezni magát.

 

Kép: BalatonTravel

 

 

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


 

 
Készült a Nemzeti Kulturális Alap 201201/00196 jelü pályázat támogatásával. 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás