fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Honnan jön a mangó? – munkások a szegénységi küszöb alatt

Megszerettük a mangót. De honnan érkezik Magyarországra és milyen körülmények között termesztik? Cikksorozatunkban bemutatjuk a kevésbé ismert, és kevésbé vidám részleteket is. Most a munkások megélhetési körülményeit.
 

Peruban a mangótermelő kisbirtokosok az exportőrök csomagolóüzemeibe szállítanak. A vizsgált exportőrök közül a Camposol-nak és a Peru Frut Tropical-nak saját földjei is vannak, a Dominus és a Tropical Fruit Trading főként olyan kisbirtokosokkal dolgozik, akik 0,5-5 hektáros földterülettel rendelkeznek.

A Peru Frut Tropical köztes felvásárlókkal is kapcsolatban van. Rajtuk keresztül érkezik az áru a kis- és közepes termelőktől. A betakarítás ütemétől függően a saját földdel is rendelkező cégek napszámosokat is foglalkoztatnak, akik az ellátási lánc legsérülékenyebb tagjai.

A jelen kutatás főként a mangó csomagolóüzemek munkakörülményeit vizsgálta. A német Oxfam csak a Camposol-nál kérdezte meg a földeken dolgozó munkásokat. Míg a földeken főként férfiak dolgoznak, a csomagolóüzemek munkásai elsősorban nők. Peruban a mangó betakarításának időszaka novembertől márciusig tart, tehát a szüret és a csomagolás szezonális munka.

A négy vizsgált exportőr vállalat munkásainak havi bére túlórákkal együtt sem éri el a Piura tartományban a családonként meghatározott szegénységi küszöböt amely körülbelül 125 ezer forint egy családra. A dolgozók túlórázással sem nem tudják eltartani a családjukat.

Mind a négy vizsgált exportőr a mezőgazdasági munkára meghatározott bruttó minimum bért fizetette munkásainak, ami a 2011/2012-es betakarítási időszakra kicsivel kevesebb mint 2400 forint volt naponta. Ez 30 napra körülbelül 71 000 forint, ami a régiós családi szegénységi küszöb alatt van.

A Dominus, a Metro beszállítója a napi minimálbérnél kicsivel többet fizet,valamint családi bónuszt és napi étkezési támogatást is ad; a szezon végén a régi dolgozóknak jutalom is jár, ha a termésátlag magas. A Dominus  és a Lidl-nek szállító Camposol nyereségrészesedést is kínál a dolgozóknak.

Az alacsony bérekért a perui kormány is felelős. 2000-ben korlátozta a mezőgazdasági dolgozók jogait, hogy ezzel felpörgesse a nagyrészt kivitelre termelő mezőgazdaságot Nem korlátozzák a túlórát ha a munkával töltött órák száma a foglalkoztatottság teljes ideje alatt nem több heti 48 óránál. Tehát nem minősül törvénysértésnek, ha a dolgozók folyamatosan napi 18 órát dolgoznak a csúcsszezonban.

A közvetítőknek áruló gazdaságokban dolgozók munkakörülményei bizonytalanabbak, mint azoké, akiket az exportőrök alkalmaznak: ők a mezőgazdasági minimum fizetésnél kevesebbet kapnak, nem kapnak szociális ellátást és nincs munkaszerződésük.

Munkaidő és túlóra

Délután kettőkor kezdünk és néha nem végzünk éjjel 11 előtt. Ha a mangótermés felhalmozódik, hétkor kell kezdenünk és gyakorlatilag két műszakot dolgozunk, az elsőt kettőtől tizenegyig, a másodikat pedig reggel héttől.”

Munkásnő a Peru Frut Tropical-nál (Lidl beszállító)

Egyik héten reggel 7-től hajnali fél kettőig dolgoztam.

Munkás a Tropical Fruit Trading-nél (Lidl beszállító)

A kutatásban megkérdezett munkások többsége tíz-tizenkét órás – néha még ennél is hosszabb – műszakokban dolgozik a csúcsszezonban. Néha vasárnap is. A Lidl-nek szállító Camposol és Peru Frut Tropical dolgozóinak kötelező volt a túlóra, ha felgyülemlett a termés. Bár a Camposol-dolgozók szerződés szerinti órabérét kifizették, több munkásnő említette, hogy néha darabbérben kellett dolgozniuk, és a főszezonban naponta 90 láda mangót kellett leszedniük fejenként. Ezt több, mint 2,2 tonna. A minőségellenőrzésnél dolgozóknak napi 100 fán kellett megvizsgálnia a kártevőket.

Minden a ládákról szól. Mindenkinek 90  ládát kell tele szedni egy nap.“

Szüretelő munkás a Camposol-nál, Lidl beszállító

A munkával töltött idő függ a termés mennyiségétől. A szezon első napjaiban korán végzünk. Amikor a szüret kezdődik, este nyolc és tíz között végzünk. Ha több a gyümölcs, akkor éjjel 11-ig dolgozunk. Az éjszakai műszakban este 7-től reggel 8-ig dolgozunk. Nappal reggel 8-kor kezdünk és este 10-11-ig dolgozunk, így többet is keresünk.”

Dolgozó a Dominus-nál, Metro beszállító

Szerződések

A mangót megművelő és csomagoló munkások általában idénymunkások, legtöbbször három hónapra szegődnek. Annak ellenére, hogy a törvény előírja, az idénymunkásoknak sokszor nincs szerződése a munka megkezdésekor.

A mangószüret öt hónapig tart. Az exportőrök szívesen kötnek kizárólag az idényre vonatkozó, a munkásokat létbizonytalanságban tartó szerződéseket, amit az új mezőgazdasági törvény tett lehetővé. A Lidl-nek szállító Camposol például megtehetné, hogy egész évben, állandó szerződéssel foglalkoztasson több munkást, mivel más zöldségeket és gyümölcsöket is termeszt és exportál.

Szakszervezetek

A mangótermesztő szektor három-hat hónapos átmeneti szerződései nem ösztönözik a szakszervezetek létrehozását. A szabad egyesülési jog ellenére a szakszervezeti mozgalomban való részvétel miatt általános a félelem az elbocsátástól. A Piura régióban vizsgált vállalatok egyikénél sincs munkásszerveződés, sőt a dolgozók és a SITAG-Peru beszámolói szerint a Camposol többször is elbocsátással büntette a dolgozók szervezkedését. A Munkaügyi Minisztérium regionális kirendeltségének vizsgálatai azonban nem támasztották alá a szakszervezetellenes hozzáállást a vállalat pedig hangsúlyozta, hogy nincs szándékában korlátozni a szakszervezeteket és hogy a más régiókban működő három szakszervezettel közösen keresik a megoldásokat. Állításuk szerint dolgozóik 12%-a tag valamelyik szerveződésben.

A szakszervezetek működése azonban nehézkes. A brit Etikus Kereseskedelmi Kezdeményezés által generált nemzetközi nyomással a háttérben a SITAG-Peru például 2013-ban elérte, hogy a Lidl-beszállító Camposol vegye vissza azokat az elbocsátott munkásokat, akiket azelőtt több mint 4 éven át alkalmaztak.

A Metro-nak szállító Dominus dolgozói arról panaszkodnak, hogy a ledolgozott munkaórákat nem pontosan könyvelik a fizetések kiszámításához. A cég azonban azt állítja, hogy a munkások által válaszott képviselő koordinálja ezeket az ügyeket, és a csomagolóállomáson van egy munka- és szociális ügyekkel foglalkozó tisztségviselő, akihez a dolgozók problémáikkal fordulhatnak. A Lidl-nek szállító Peru Frut Tropical dolgozóinak nincs tudomása bármilyen szervezetről amihez csatlakozhatnána a Tropical Fruit Trading-nél, amelyik az Aldi partnere, pedig még nem kísérelték meg szakszervezet alakítását, de a kutatásban résztvevők többsége úgy érzi, hogy jól bántak vele.

“Én úgy gondolom, hogy emelniük kellene a fizetéseket. A cégnek jól megy, mert mi dolgozunk, de mi vagyunk, akik a legkevesebbet kapják. Tavaly szakszervezetet akartunk alakítani.”

Munkás a Camposol-nál, a Lidl beszállítója

Folytatjuk.
 
 
 

Jelen cikksorozat az Európai Unió támogatásával jött létre. Tartalmáért kizárólag a Tudatos Vásárlók Egyesülete felelős, és az semmi esetre sem tükrözi az Európai Unió álláspontját

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás