fbpx

| Tudatos Vásárló

Hibernált tartalékok

A mélyhűtők −18 fokon tárolják az élelmiszereket. Ezen a hőmérsékleten a legtöbb élelmiszer vitamintartalma csökken valamelyest az idő múlásával, de még nyolc hónap múlva is marad bőven tartalék. 

Hosszan tartó vitaminok

ŒCsak azokat az élelmiszereket tartsd a mélyhűtőben, amelyek valóban fagyasztást igényelnek. Amelyek jól elvannak a hűvös kamrában vagy egy doboz hideg homokban, például a leveszöldségek, azokat úgy tárold.

Télen azoknak az élelmiszereknek az elfogyasztásával kezdd, amelyeket elsőként tettél nyáron a fagyasztóba, így minden a lehető legkevesebb ideig fog állni a hűvösön.

ŽA mélyhűtő −18 fokon hatékonyan őrzi meg a vitaminokat. Ha ennél enyhébb  hőmérsékleten tárolunk, nagyobb mértékű a vitaminveszteség.

 

Mélyhűtés energiatakarékosan

ŒA teli mélyhűtő kevesebb áramot fogyaszt, mert könnyebben hidegen tartható. Ha nincs elég beleraknivaló, még a vizespalack is jobb, mint a pangó üresség. 

Kísérletezz a mélyhűtő hőmérsékletével! A picit magasabb hőmérséklet kíméli a vitaminokat, és a villanyszámla sem hízik. Egy fok mínusz máris öt százalék pluszt ad az áramfogyasztáshoz.

A nagyobb méretű ábráért kattints a képre

 

A jéghegyeken túl

ŒAz eljegesedett mélyhűtő zabálja az áramot, és a jég feleslegesen foglalja a helyet.

A leengedett mélyhűtőből ideiglenesen kivett ételeket csomagold pokrócba vagy újságpapírba. Az olvadék felfogására készíts oda tartályt. A leolvadást gőzölgő meleg vízzel segítheted. 

 

Megjelent a Tudatos Vásárló Magazin 25. számában.

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!

Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás