fbpx

| Tudatos Vásárló

„Has, alkoss, gyarapíts!” – a fenntartható élelmezésről diákoknak és tanároknak

Mikor és milyen módszerekkel érdemes az élelmezéssel, a lokális és globális összefüggésekkel, a fenntarthatósággal, kapcsolatos iskolai szemléletformálást megkezdeni? Van-e rá esély, hogy a diákok jó gyakorlatokkal, fenntartható megoldásokkal találkozzanak? Az EAThink 2015 projekt és az Anthropolis Egyesület könyvet adott ki a témában, amely hasznos segítség lehet tanároknak és diákoknak egyaránt. 

Talán már hallottál a bio, a Fair Trade vagy a génmódosított termékek fogalmáról, de az összefüggéseket még nem biztos átlátod. Hogyan segíthetjük ebben a tanulókat? Mi a szerepe a folyamatban az iskolának?

Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a most záruló EAThink 2015 elnevezésű európai projekt, amelynek záróeseményén a résztvevők beszélgetnek az eredményekről, illetve bemutatják a Has, alkoss, gyarapíts! című oktatási segédanyagot és a modernkori rabszolgasággal foglalkozó Az emberiség tragédiája című kötetet.

 

Program

16:00 Köszöntő, az EAThink 2015 projekt összefoglalása – Bán Dávid (Anthropolis Egyesület)

16:10 A globális felelősségvállalásra nevelés a magyar iskolákban: keretek, lehetőségek és kihívások – Varga Attila (Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet)

16:35 Lehet más a kávé? Fenntarthatóság és méltányosság az élelmezésben – Újszászi Györgyi (Védegylet)

17:00 Kerekasztal beszélgetés a globális felelősségvállalásra nevelés lehetőségeiről a magyar oktatásban – könyvbemutatóval. A beszélgetés résztvevői:

·         Mihalkó Viktória (Anthropolis Egyesület)

·         Nagy Beáta (Budapesti Corvinus Egyetem)

·         Nikolics Noémi (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapest)

·         Újszászi Györgyi (Védegylet)

·         Varga Attila (Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet)

18:00 Koccintás az Anthropolis Egyesület 15. születésnapjára.

Minden résztvevő a helyszínen megkapja a „Has, alkoss, gyarapíts!” – iskolai foglalkozások a fenntartható táplálkozásról 12-18 éveseknek című oktatási segédanyagot.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, november 14-ig regisztráljanak az alábbi címen: eathink.anthropolis@gmail.com.

 

A rendezvény az Európai Bizottság társfinanszírozásával és az Anthropolis Egyesület szervezésében valósul meg.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás