fbpx

| Tudatos Vásárló

Hagyjuk, hogy a természet végezze a dolgát!

Malatinszky Csaba, borász 2009 óta biotermeléssel készíti borait 30 hektáros birtokán, a Villány-Siklósi borvidéken. Az egész a paradicsommal kezdődött, de hogy is? A vele készített interjúból kiderül.

Egy éve indult a Tudatos Vásárló Kedvezménykártya programunk, amivel az a célunk, hogy a tudatos vásárlókat megismertessük az etikus, környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat nyújtó helyekkel. Cikksorozatunkban ezeket a vállalkozásokat mutatjuk be.  Kik ők, mivel foglalkoznak, és miben mások?

Olvasd el ezekeet az interjúkat is:  
– Nekedterem 

 – Zöldpolc
 
Aromillo aromaterápiás masszázs

Neked mit jelent a tudatos, fenntartható életmód?​

Számunkra a tudatos, fenntartható életmód az egyetlen elképzelhető életstílus, melyben hosszú távon komfortosan érezzük magunkat. 2009-ben léptünk rá erre az útra, és azóta elképzelhetetlen másképp léteznünk.

 

Hogyan járulsz hozzá ehhez a hétköznapok során? Mondj 3 konkrét példát!

A borászatban hagyjuk, hogy a természet végezze a dolgát, amelyet csak gondos odafigyeléssel és jelenléttel támogatunk. Igyekszünk kevés hulladékot termelni, minél kisebb lábnyomot hagyni földünkön. Szívesen járjuk be kerékpárral a környéket, csak helyi termelőktől vásároljuk meg azokat a termékeket, amelyeket nekünk nem áll módunkban megtermelni.

                                                                                         

Mi a kedvenc terméked (a saját árukínálaton belül) miért?

 

Természetesen a bio boraink, ezek közül is mindannyiunk nagy kedvence lett 2014-es Sauvignon Blancunk, 2013-as Noblesse Chardonnay-nk és Serenánk, meg persze bármelyik cabernet francunk. Szívesen főzünk a présház környékén termesztett illatos fűszereinkből és ízletes zöldségeinkből, amelyet a látogatók is nagyra értékelnek.

 

Honnan jött az ötlet, hogy ilyesmivel foglakozz?

A paradicsomból! Egész Európában nem lehetett jó paradicsomot venni, úgyhogy elkezdtem magam termeszteni, kísérletezni a külföldről hozott palántákkal. Hatalmas volt a különbség a boltban kapható és a bio zöldségek között, úgy véltem, nem lehet ez másképp a bornál sem.

                                                                                    

A Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyek közé, olyan üzletek csatlakozását fogadjuk el, amelyek legalább egy lépéssel a többiek előtt járnak fenntarthatóság szempontjából. Ti mitől vagytok különlegesek?

Magyarországon azok között vagyunk, akik már korán ráléptek az organikus útra. Azóta örvendetes módon más borászatok és termelők is kezdik belátni, hogy ez az egyetlen hosszan fenntartható működési forma.

 

Milyen elvek mentén döntitek el, hogy mi kerül a kínálatba?

Viszonylag egyszerűen: megkóstoljuk és, ha úgy véljük hasonló értékrendet képvisel a választott termék, mint mi, akkor adunk neki egy esélyt.

 

A termékkínálaton felül nyújtotok-e bármilyen szolgáltatást, képzést vagy foglalkozást?

Örömmel vállaljuk boros rendezvények szervezését és lebonyolítását. A présházban lehetőség van szappanfőzésre és kence készítésre is organikus hozzávalóinkból.

Köszönjük a fotókat Kristóf Juditnak, a TVE önkéntesének!

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium PTKF/467/2014-es számú Zöld Forrás pályázat keretében készült. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás