fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Gyerekkönyvek karácsonyra környezetvédelemről, tabu témákról

Egy-egy jól megválasztott mesekönyv nyitottá teheti a csemetéinket, és segít elindítani a párbeszédet a szülő és gyerek között, akár tabu témákról is: környezet- és természetvédelem, jó és rossz, élet és halál, másság elfogadása. Idén is összeszedtünk néhány könyvet, amelyek nekünk tetszettek.  

Lengemesék 4 – A Nádtenger télen – Berg Judit

Berg Judit Lengemesék sorzatának legújabb kötete, amelyben Füttyös Vilkó télen a szokásosnál is nagyobb kalamajkába keveredik, de ezúttal nem egyedül, hanem a barátnőjével, Lilével együtt. Újra támadásra készülnek a patkányok és a harácsok, miközben a befagyott tóparton az őzek és vaddisznók is megjelennek.

Ajánlott korosztály:  4-10 éveseknek

Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.

Kiadás éve: 2016

Ár: 2.805 Ft

 

Varázslatos természet – Amanda Wood és Mike Jolley

Látványos rendszertani áttekintés az élővilágról. Ebben a könyvben 67 szemléletes ábra rendszerezi tudásunkat a természet világáról. Ezek az ábrák a legkülönfélébb módon mutatják be, mi mindent tesznek meg az állatok és a növények a túlélésért. Kiderül, miért éppen így néznek ki, és miért éppen így viselkednek. 

Ajánlott korosztály:  4-10 éveseknek

Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.

Kiadás éve: 2016

Ár: 2.805 Ft

 

Nagyvárosi természetbúvár – Winkler Róbert

A Nagyvárosi természetbúvárból mindent megtudhatsz a városokban élő, rejtőző, vadászó állatokról! És most itt a várva várt, továbbírt, javított, és látványosan új formában megjelenő kiadás.

Ajánlott korosztály:  9-12 éveseknek

Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft

Kiadás éve: 2016

Ár: 5.099 Ft

 

A mi bolyunk …és más mesék – Erika Frekot

A kiegészítő tudásanyag a szórakoztatva tanulást szolgálja, a gyerekek pedig kérdések alapján ellenőrizhetik, mennyit jegyeztek meg egy-egy meséből. 

Ajánlott korosztály:  4-8 éveseknek

Kiadó: Ventus Libro 

Kiadás éve: 2016

Ár: 2.116 Ft

 
 

Itt találsz korábbi kiadású érdekes környezetvédő mesekönyveket 3-6 éves korig és 6-12 éves korig.


 

A jó és a rossz, az vajon mi? – Oscar Brenifier

A Filóka sorozat könyvei kérdező könyvek. Kérdéseket tartalmaznak, melyekre a válasz nem fekete-fehér. Kérdéseket, melyeken ha elgondolkozunk, közelebb kerülhetünk a világ megértéséhez.

 

“Másokkal mindig kedvesnek kell lenned? Ki legyen először kedves, te vagy ők? Téged soha nem idegesítenek a kedves emberek? Mi van, ha valaki csak megjátssza, hogy kedves? Lehet-e igazából kedves az, aki nem látszik annak?”

Ajánlott korosztály:  4-8 éveseknek

Kiadó: Móra Kiadó 

Kiadás éve: 2016

Ár: 2.499 Ft

 

A láthatatlan fonal – Patrice Karst

Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.  A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról. A könyv hasznos az elválással, távolléttel kapcsolatos félelmek enyhítésére. 

 

Ajánlott korosztály:  4 -10 éveseknek

Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kft.

Kiadás éve: 2015

Ár: 1.990 Ft

 

Nézd, ez én vagyok! – Győri Bori – Szamarasz Vera Zoé

„Szia! Ez a füzet attól lesz egyedi és csak a tiéd, hogy minden lapját te töltheted meg a saját rajzaiddal. Ez a füzet rólad szól, a világról, ahogy te látod.” 

Milyennek látod magad? És a barátaidat? Vajon mind egyformák vagytok, vagy különbözőek? Ha lenne egy országod, hogyan neveznéd el? Melyik az ügyesebb kezed, és mire képes a másik? Aki nem lát, az vajon tud olvasni? Tudod, hogy néz ki a szomorúság? És a boldogságnak milyen színe van? 

 

Ajánlott korosztály:  5 éves kortól

Kiadó: Csimota

Kiadás éve: 2016

Ár: 2.690 Ft

 

Csokó anyukája – Keiko Kasza

Ebben az örkbefogadós mesében egy kismadár anyukát keres. Keresése közben rájön, hogy nem attól lesz valaki az anyukája, hogy külsőleg hasonlítanak, hanem attól, ahogy viselkedik vele. A könyv végére nem csak anyukára, de testvérekre is talál.

Ajánlott korosztály:  2-6 éveseknek

Kiadás éve: 2016

Kiadó: Színes a világ 

Ár: 1.900 Ft

 

 

 

 


Itt találsz további sok-sok izgalmas mesekönyvet a másságról, elfogadásról: A vézna, szemüveges, a Down-szindromás és a cigány – mesekönyvek az elfogadásról


 

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás