fbpx

| Tudatos Vásárló

A faültetéstől a zöld társasjátékig

Faültetés, madárvédelem, környezetvédelmi társasjáték gyerekeknek, zöld hírportál. Csak néhány a lengyelországi FER  nevű civil szervezet tevékenységeiből.

FER többek között az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlást és életmódot népszerűsíti ökovásárok szervezésével.

Komoly környezeti nevelési programjuk is van. Már kisiskolás korban megismertetik a gyerekeket a természet szépségeivel, a zöld szemléletmóddal. A képen látható társasok ehhez jó segítséget nyújtanak. 

Kiemelten foglalkoznak madárvédelemmel is. A képen látható tóparti madárlest saját pénzből építették.

Rendszeresen szerveznek faültetést.

mala fotka

A fenti tevékenységek mellett egy Zöld hírportált is üzemeltetnek, ahol olyan aktuális, természeti értékeket veszélyeztető beruházásokra hívja fel a figyelmet, mint például palagáz kitermelés egy lengyel nemzeti park területén vagy egy francia szénerőmű építése, de pozitív hírekkel is szolgálnak, beszámolnak a kínai CO2 csökkentési tervekről és arról is, hogy a Monsanto a tiltakozások hatására nem növeli európai GMO termőterületét.

 

Képek forrása: https://www.facebook.com/Fundacja.EkoRozwoju

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 
 

 

 

 

 

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás