fbpx

| Nagy Melinda

Az előrecsomagolt és szeletelt drágább – de tudod, hogy mennyivel?

Legutóbb megnéztük, mennyivel kell többet fizetnünk az előrecsomagolt sajtért, és most ennek mintájára a szalámit is leteszteltük. Vajon mennyibe is kerül az a pár perc sorban állás?

Remélhetőleg ma már köztudott, hogy az előre csomagolt termékek drágábbak, mint a pultban vásárolható ugyanazon termékek, de azt azért nem gondolnánk, hogy ilyen nagy különbségek vannak. Azt már tudjuk, hogy a szeletelt répa bő ötszörösébe, a sajt másfélszeresébe kerül, de mi a helyzet a szalámival?

 

 

Vásároltunk egy viszonylag népszerű márkából a pultban 10 dkg-ot, és ugyanazt csini csomagolásban a hűtőpultból is kihalásztuk. A sajtnál tálcás csomagolásban kaptuk a sajtot, most viszont egyszerű műanyag belsejű papírcsomagolásban, tehát környezetterhelését tekintve máris előrébb került a szeletelt szalámi.

 

 

A szeletelt szalámiból 5790 forintot kértek egy kilóért, az előrecsomagoltból 7557 forintért tudtunk volna egy kilót venni. Tehát nem pár száz, hanem konkrétan 1767 forint különbség volt a két szalámi kilónkénti ára között.

A kilónkénti árkülönbség 1767 Ft

 

Mondhatjuk, hogy életszerűtlen helyzet, hogy egy kilónyi szalámit vennénk csomagolva, 10 dkg-onként, de az viszont megeshet, hogy pont a sorban állást elkerülendő gyakran vásárolunk így, gyakorlatilag észrevétlenül a jóval drágább, csomagolt terméket beszerezve. Ebből a pénzből kb. kijön két ebéd a kifőzdében vagy egy prémium minőségű szalámiból jóval több, mint 10 dkg.

Újra csak azt mondhatjuk konklúzióként: mindig nézzük meg a kilónkénti árat, mert legtöbbször érdemes beállni abba a sorba. 

 

Fotó: Nagy Melinda

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében készült. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás