fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Egységes mobiltöltő minden telefonhoz

Mérgelődtél már azon, hogy nem tudtad kölcsönkérni barátod vagy kollégád mobiltöltőjét, mert az nem volt kompatibilis a Te telefonoddal? Ennek a korszaknak vége, legalábbis bizonyos telefonok esetében.

Az összes mobiltelefonnal kompatibilis egységes töltő ötletének megvalósítását az Európai Bizottság már sok éve szorgalmazza. A mobiltöltőkre vonatkozó szabványok 2010 decemberi nyilvánosságra hozatala után, a 14 mobiltelefon-gyártó megállapodott abban, hogy 2011 folyamán bevezetik az új egységes mobiltöltőt az európai piacra. A megállapodást a következő vállalatok írták alá: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobiltelefonok), Texas Instruments és Atmel.

A különböző márkájú mobiltelefonokat ugyanazzal az egységes töltővel lehet majd működtetni. A megállapodás viszont csak az adatátvitelre képes mobiltelefonokra vonatkozik, azaz azokra, amelyeket képek, fájlok és zenék megosztására számítógéphez lehet csatlakoztatni.

Az egységes mobiltöltő mikro-USB csatlakozóval működik. Az egyetértési megállapodás értelmében a mikro-USB csatlakozóval nem kompatibilis telefonoknál engedélyezett az adapter.

A mobiltöltők kompatibilitásának hiánya nemcsak a felhasználóknak okoz vesződséget, hanem fontos környezetvédelmi problémát is jelent az Európai Unióban. A mobiltelefonjukat lecserélni kívánó felhasználóknak gyakran új töltőt is vásárolniuk kell, függetlenül attól, hogy milyen állapotban van meglévő mobiltöltőjük.

 

Forrás: Európai Bizottság

Kép [cc] thecaptan

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás