fbpx

| Tudatos Vásárló

Egy négyzetméter föld gazdái lehetnek a chillei gyerekek

A Tierros y Valle de los Ninos egy chilei kulturális, környezetvédelmi non-profit szervezet, már gyerekkorban kezdik a környezeti nevelést. A módszerüket az UNESCO is díjazta. 

A szervezet egy az UNESCO által is elismert módszert, nevelési eszközt használ a fenntartható fejlődésért. Fontosnak tartják, hogy a fiatalok már gyerekkorukban kapcsolódjanak a természethez, ezzel egy  életen át tartó gondolkodásmódot alapozzanak meg bennük.

Számos projektet visznek, többek között egy kertészeti programot is. Ennek keretében a gyerekek egy négyzetméternyi földet kapnak, amelyen maguk kertészkedhetnek, így tanulnak a biológiai sokféleségről.

 

Az ötlet egyszerű, a hatás óriási, és messzire mutat. Már mintegy 800 négyzetméteren zajlik ez a fajta oktatás, és 120 gyerek élvezi annak pozitív eredményeit. 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás