fbpx

| Gulyás Emese, Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Bojkott a Rauch ellen?

Az üdítőitalgyár a magyar gyümölcsök helyett külföldi alapanyagból készíti üdítőitalait – állítja az interneten keringő bojkott-felhívás. A Rauch igazgatója cáfol.

Szárnyra kapott a hír, miszerint a Rauch nem veszi át a kistermelőktől a gyümölcsöt és helyette külföldi árut hoz be. Egy elektronikus körlevél, nógrádi gyümölcstermelőkre hivatkozva állítja, hogy a Rauch nem vesz át árut a környékről, ezért a gazdák termése kárba megy és elvesztik azt a szerény jövedelem kiegészítési lehetőséget is, amely „segített  nekik a magas tüzelőár megfizetésében”.

A levél a 2001-es Danone bojkott sikereire emlékezve szólít fel a Rauch bojkottjára: „Javasoljuk, hogy ne vegyetek Rauch termékeket, és szóljatok másoknak is. Hátha együtt segíthetünk.”

A Rauch igazgatója a Kossuth Rádió július 19-i Napközben című műsorában cáfolta a vádakat és azt állította, hogy termékeikhez minden esetben magyar alapanyagokat használnak fel, kivéve azokat a terményeket – például citrusfélék -, amelyeknél nincs helyi termés. A vállalat képviselője kizárta, hogy valamelyik versenytársuk lejárató akciójáról lenne szó.

Az osztrák üdítőital gyárnak Európa 11 országában vannak leányvállalatai, Magyarországon a kilencvenes évek közepén épült termelőüzeme.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás