fbpx

| Tudatos Vásárló

Biogomba üzemben jártunk Fülöpjakabon

Munkatársaink a Falvak Éjszakái keretében meglátogatták Gyöngyösi Sándor biogazdaságát Fülöpjakabon, ahol minősített bio gyógygombák teremnek.

Gyöngyösi Sándor több mint húsz éve foglalkozik gombatermesztéssel, és 2003 óta biotermelő. Közel 10 hektáron gazdálkodik, és ő állítja elő a gombák táptalaját csicsókaszárból, kukoricából és különféle gabonákból – tudtuk meg a gazdaságlátogatás alkalmával. A gomaszöveteket erre a táptalajra oltja rá speciális laboratóriumában.

Az üzem különböző részlegekre  van osztva és mindegyikben más-más fajta gomba terem speciális befőttes üvegeken vagy zacskózott táptalajon. Sándor eleinte laskagombát, shitake gombát és csiperkét termesztett, amelyeket biopiacon értékesített. Ma már elsősorban gyógygombák termesztésével foglakozik, és a shitake mellett, süngombát, gyapjas tintagombát, pecsétviaszgombát termeszt.

Gyöngyösi Sándor – Biogomba

email: biogomba@biogomba.hu

weboldal: www.biogomba.hu
Facebook: www.facebook.com/ganodermabiogomba

Egyik visszatérő vásárlója miatt kezdett a pecsétgombával foglalkozni, korábban nem is hallott erről a gombafajról.  Ez a speciális taplógomba Kínából származik, és számos pozitív élettani hatása van. Többek között fokozza az immunaktivitást, vírusölő, energetizál, kedvezően befolyásolja a szív és érrendszer működését és enyhíti a kemo- és sugárterápiák mellékhatásait. 

 

Sándornak több mint 2 évébe telt mire a kísérletei sikert hoztak, és kikelt az első genoderma gombája. Azóta sikeresen termeszti, és feldolgozást követően por alakban üvegbe töltve értékesíti. Ő az egyetlen bio termelő Európában, akinél megterem ez a különleges gyógygomba.

Ha Fülöbjakabon jártok, érdemes meglátogatni az üzemet, ahol a biotermelő előzetes egyeztetés esetén szívesen körbevezeti a látogatókat. 

 

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás