• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Azt vedd, ami jó neked!

2012.02.16. /

A tudatos vásárlásra – vagy épp nemvásárlásra – ösztönző képek, fotók láthatók február 20-ig az I love JÓ kamara-kiállításán Veszprémben. A csibék márciusban jönnek ...

 

Az I love JÓ Azt vedd, ami JÓ neked! szlogennel futó, a tudatos vásárlást és fogyasztást népszerűsítő szemléletformáló kampányt a Nap-Hold Egyesület valósította meg 2011 őszén Veszprém megyében. A kampány a környezettudatosság oldalát hangsúlyozta, egyéni felelősségvállalásra ösztönözve a fogyasztási lázban égő fiatalokat, hasznos tippekkel segítve őket egy fenntarthatóbb életmód kialakításához.
A projekt weboldala: www.ilovejo.hu 
További információ a kampányról és a csibeosztásról: www.facebook.com/ilovejoo

Az I love Jó kampány keretén belül meghirdetett Képeslaptervező pályázatra olyan házilag készített képekkel és fotókkal lehetett nevezni, melyek jó példákat mutattak be a tudatos vásárlásra – vagy épp nemvásárlásra – az alkotók egyéni látásmódján keresztül.

A beérkezett 60 pályamű közül a szakmai zsűri négy képet választott ki, amelyek tavaly novemberben freecard formájában kerültek terjesztésre a megye kulturális intézményeiben és szórakozóhelyein.  A cikkben is látható 4 kép további 12 – hol vicces, hol elgondolkodtató, művészi igénnyel kidolgozott vagy sebtiben összemontázsolt, de mindenképp ötletes – alkotással együtt tekinthető meg a Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága jóvoltából megvalósuló kiállításon február 7. és 20. között. (Helyszín: Pannon Egyetem, B ép. aula - Veszprém, Egyetem utca 10.)

A kiállítás a Veszprém megyei kampány utolsó előtti állomása: a március végi csibeosztásról, melynek során – a projekt Facebook-oldalát lájkolóknak köszönhetően – közel 470 kendermagos naposcsibe kerül helyi gazdákhoz felnevelésre, szintén beszámolunk majd. Az I love JÓ projekt áprilistól Fejér megyében folytatódik, ahol a szervezők szintén nagy sikerre számítanak, hiszen az emberek mindenhol szeretik a JÓt.

Forrás: IloveJÓ  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében