fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

“Aranyos” program a Fair Trade Világnapon, május 13-án

Május 13-án, szombaton egy érdekes, interaktív programon megismerkedhetsz a Fairtrade arannyal, és egy játék keretében megtapasztalhatod, hogy milyen is egy aranybányában dolgozó élete. A Védegylet Egyesület és a Jane Goodall Intézet mindenkit szeretettel vár a Szimpla Kertben. 

Nofilter Gold: Mitől méltányos  az arany?

Május 13-án szombaton egy igazán érdekes és interaktív programon ismerkedhetünk az un. konfliktusos ásványokkal, megtudhatunk mindent a Fairtrade aranyról, Fairtrade gyűrűket is nézegethetünk és egy játék keretében megtapasztalhatjuk, hogy milyen is egy bányában dolgozó élete. A Védegylet Egyesület programjáról további információ itt.

További cikkeink az aranybányászatról: 

 

Miért Fairtrade?

Az intenzív banánültetvényekkel ellentétben a Fairtrade ültetvények pozitív példákkal is szolgálnak. A nemzetközi Make Fruit Fair! kampány keretében a Tudatos Vásárlók Egyesületének Csehországi partnere 2016 nyarán Costa Rica-i és Panamai banánültetvényeken járt és készített riportot. A beszámló interaktív formában mutatja be a banán-ellátási lánc szereplőinek életét és az ültetvényeken élő munkások mindennapjait.

 

Május 13-án a Méltányos Kereskedelmet ünnepeljük

A méltányos kereskedelem világnapját 2001-óta ünnepeljük számos országban. Reggeliket, koncerteket, Fairtrade piacot szerveznek a méltányos kereskedelem népszerűsítésére. A világnap szellemiségét jól összefoglalja egy Matin Luther King idézet, miszerint ” mielőtt befejezed a reggelidet, már a világ több mint felétől függesz.” Hiszen a kávé, amit reggel iszunk nagy valószínűséggel kenyai, a banán amit eszünk Kolumbiából vagy Ecuádorból származik, a teánk Sri lankai vagy indiai, a kakaó elefántcsontparti, a narancslé pedig Brazil narancsból készült. 

Keresd a boltokban az alábbi címkékkel ellátott termékeket 

Összegyűjtöttünk néhány könnyen elérhető boltot, ahol Fairtrade terméket vehetsz. Itt vehetesz Fairtrade kakaót, csokit, teát

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

    Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás