fbpx

| Tudatos Vásárló

Apró lépésekkel, ne egy szusszra!

Vajon mi a közös egy országos rádióműsorban és egy internetes játékban? Hogyan lehet erőltetett módszerek nélkül, izgalmasan megmutatni az ifjúságnak, hogy mi a fenntarthatóság? Apró lépésekkel…

A tudatosság minden döntéshelyzetben elengedhetetlenül fontos, hiszen a probléma nem az, ha egy papírlapot esetleg nem a szelektív kukába dobunk, hanem az, ha nem vagyunk tudatában annak, hogy minden cselekedetünknek megvannak a maga következményei.

Ennek a szellemében indult egy új oktatási program is, a “Hasznosítsd magad!”, amely az aprolepes.hu honlapon mutatkozik be. Az ország iskolarádió hálózatában hallható ifjúsági műsorok segítségével, és a kapcsolódó programokkal mutatja meg a Harmónium Egyesület, hogy a hulladékkal kapcsolatos problémákkal kreatívan és ötletesen is lehet foglalkozni. A tudatos gondolkodásmódot népszerűsítik, miközben felvállalják: a világot egy szuszra megváltani nem lehet, de sok kis lépéssel könnyebb a jó úton maradni.

A program rádióműsorai on-line is meghallgathatóak az aprolepes.hu oldalon. A kezdeményezés nem csak média-programot kínál: a honlapon kvízjáték várja a gyerekeket, valamint hamarosan meghirdetik a „Kreatví hulladék pályázatot”  is. Megéri játszani és pályázni, hisz azon kívül, hogy a gyerekek sokat tanulhatnak a helyes környezetbarát viselkedésről, a résztvevők izgalmas fair trade és ökoajándékokat is nyerhetnek!

Egy apró lépés a környezetért nem más, mint egy apró lépés saját jövőnkért!

 

Forrás: Harmónium Egyesület

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás