fbpx

| Bökfi Katalin

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Annyira szeretem a családomat, hogy lassítanom kell, nehogy elveszítsem őket

 A Slow Mozgalom követői különböző indíttatással kezdtek neki az új életformának, de valami közös bennük: lassúbb, tartalamasabb, minőségi életre vágynak. Debrecen is lelassult. Beszámoló következik első kézből. 

Miután az egészségem egy kicsit alábbsüllyedt, ráébredtem, hogy annyira szeretem a családomat, hogy lassítanom kell, nehogy elveszítsem őket. Szerencsés feleség, anya vagyok, hiszen szeretteim már hamarabb észrevették a lassulás fontosságát. em könnyű feladat, hiszen ez egy új életforma! Tudatosan kell felépíteni” A fenti mondatok Ildikótól származnak, aki feleség, három gyermek anyukája, egy egyesület vezetője és mindemellett főállásban dolgozik.

„Néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem vagyunk egyedül a világon. Meglepően könnyű volt számomra azonosulni a videón hallottakkal. Jó érzés volt rájönni, hogy nem vagyok egyedül, és egy nagyon jó társasággal megbeszélhetem a felgyorsult életünk élményeit.” – Betti, PhD hallgató.

Ezek a gondolatok a Slow-séta Debrecenben program résztvevőitől származnak. Első alkalommal lassultunk közösen Debrecenben, melynek a DebrecenHUB alakulóban lévő közösségi irodája adott teret.

 

Cseresznye, mozi, csevegés, térkép

Sokakban megfogalmazódott már a lassítás gondolata, és szép lassan begyűrűzik Debrecenbe is! Egy-egy pohárnyi cseresznyével indítottunk, amit Krajcsó Nelli, a Slow Budapest mozgalom alapítója TEDx előadását hallgatva fogyasztottunk el. A cseresznyét ezúton is köszönjük Juditnak, aki többek között a TEDx Nagyerdő kurátora és a Debrecen HUB háziasszonya.

 

Az előadás olyan inspiráló volt, hogy rögtön utána elindult a gondolatcsere. A hétköznapokban szűkszavú résztvevőink nem ismertek magukra, olyan könnyen osztották meg velünk véleményüket, felvetődő kérdéseiket, kétségeiket a gyors és lassú életmódról.

Ezt követően egy térképen  összegyűjtöttük a kedvenc helyeinket Debrecenben, és egy sétaútvonalra fűztük fel őket. Reményeink szerint egyre több ilyen helyet jelölhetünk be Debrecen térképén, és oszthatjuk meg a helyiekkel vagy a sétáló kedvű turistákkal. 

Várunk szeretettel következő programunkra, amikor sorra vesszük kedvenc helyeinket, itt, Debrecenben. Hamarosan jelentkezünk!

 

A beszámolót köszönjük Bökfi Katának, a debreceni a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság munkatársának!

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

 

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás