• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

7 dolog a paradicsomról

2018.03.08. /

Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.

Balkonkertészkedés: az alapok
Erkélyen, ablakban, szobában, paradicsomot bárhol termeszthetsz. Már kezheted is a tervezgetést! 

Ehető a balkon-paradicsom?
Mennyire szennyezettek a városban termesztett zöldségek és gyümölcsök?

A paradicsomból már a Komumbusz előtti időkben, az aztékok és más közép-amerikai népek is készítettek szószokat, elsősorban chilipaprikával és őrölt tökmaggal fűszerezve. Ma a paradicsom a világ egyik legkedveltebb élelmiszere, a Föld szinte minden konyhájában használják valamilyen formájában.

A tároláshoz egy valami mindenképp megjegyezendő: a paradicsom a hűtőben tartva veszít ízéből és feszességéből, ezért a konyhapulton vagy a kamrában tartsuk!

 

 

    Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza.

 

 

 



  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében