fbpx

| Lugosi Beáta

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

5 nagyszerű hazai kerékpáros blog

Körülnéztünk a kerékpáros blogok háza táján. Ezeket jó szívvel ajánljuk.

A kerékpározás ma már sok helyütt életforma, egyfajta trend, amely világszerte egyre több nagyvárosban üti fel a fejét. Szerencsére. Ha körülnézünk mondjuk Dánia vagy Hollandia kerékpárbarát útjain, a bárhova, bármikor, bármi áron biciklivel közlekedő emberek láttán még az is kedvet kap a drótszamárhoz, aki gyerekkora óta krónikus ellenérzést vagy félelmet táplált vele szemben.

Egy ideje hazai szinten is komoly kétkerekes tábor gurul az utakon, ami leginkább a Critical Mass kampánynapokon válik igazán látványossá. Ez a környezetkímélő városi közlekedési forma ma már nem akkora mumus, mint pár évvel ezelőtt volt – ezt számos itthoni blog is bizonyítja. Aktív bicajosokhoz szóló és leendő bringásokat kinevelő blogok közül szemezgettünk.

 

Kedvcsináló kezdőknek és passzívaknak…

bringazom.blog.hu

Két éve gondolt egyet, és kerékpárra ült Budapesten. Azóta is rendszeresen frissülő – személyes benyomásokat megosztó – blogján ez a történet követhető lépésről lépésre. A mostanra már „beavatott” városi bringás élményei ragyogó kapaszkodót nyújtanak azoknak, akik szeretnének két kerékre pattanni, de tartanak tőle…

 

tizpercbringa.blog.hu

Egy másik nagyszerű internetes napló írója azt igyekszik megmutatni a „bringanélkülieknek”, hogy a kerékpár ideális és egyben környezetbarát városi közlekedési eszköz, amelynek segítségével sok mindent intézhetünk el kényelmesen és gyorsan – akár 10 perc alatt – a fővárosban és vidéken egyaránt.

 

… az aktívaknak, a kemény magnak, a hírekre szomjazóknak…

kerekagy.blog.hu

Egy 2008 óta aktív, meglehetősen színes kavalkádot felsorakoztató blog a hazai és külföldi híreket, aktualitásokat, bringás élménybeszámolókat, személyes véleményeket tárja a nagyközönség elé. A városi kerékpározáson túl a bringás sport egyes berkeibe is el-elkalauzol. Folyamatosan frissülő felület, számos aktív hozzászólóval és hasznos bejegyzéssel.

 

… és a stílusosoknak

cyclechic.blog.hu

Vannak, akik nem feltétlenül a környezetvédelem okán vagy a kerékpározás iránti rajongásból kötnek ki a bringán. Mindenekelőtt számukra lehet érdekes olvasmány egy olyan bicajos életmód-blog, amely „stílusos bringásokról, bringás stílusokról” szól.

Mottója szerint a bicikli „hozzáad a nagyvárosi életminőséghez és gazdagabbá teszi az egyén stílusát”. Kedvcsináló bringához azoknak is, akik szerint stílus és városi kerékpározás vagy-vagy alapon működik.

 

Közösség a helyi kerékpározásért

kertvarosibringa.blogspot.com

Amikor egy közösség fog össze, az erő hatványozódik, ez pedig hatványozott eredményekhez vezet. Ilyen a kelet-pesti régiót kerékpáros szemmel figyelő, nagyjából hetente frissülő, képes blog, amelyen egy virtuális közösség segíti a XVI. kerületi bringás közlekedés terjedését. Biztonságos parkolók, fejlesztések, problémák és örömök, szervizek, helyi és hazai bicajos események, programajánlók.

 

Van még kedvenc blogod a témában? Írd meg nekünk a szerk[kukac]tudatosvasarlo.hu címre vagy a cikk alján lévő kommentbe!

Kép [cc] kelleys

 

A cikk megjelenése a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/2101-3/2011 jelű Zöld forrás pályázat keretében történt.

 

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás