fbpx

| Lugosi Beáta

4 nagyszerű blog a házi kozmetikumokról

Körülnéztünk a házi kozmetikumkészítés blogjainak háza táján. Ezeket jó szívvel ajánljuk.

Az üzletek drága kenceficéktől, piperecikkektől roskadozó polcai és a kozmetikai cégek sűrűn megújuló reklámfilmjei láttán el-elgondolkodik az ember lánya, fia… Vajon biztosan szükség van mindezekre a szépségápolási termékekre? Tényleg fiatalítják a bőrt? Többet tudnak és kevésbé kockázatosak, mint a régen használt, természetes anyagokra épülő receptek? És mi van az iparág állatokon végzett kísérleteivel?

Ilyen vagy olyan okokból, de manapság egyre többen fordulnak a házi kozmetikum-készítés rejtelmei felé. Legtöbbször kiderül, hogy nem is olyan nagy ördöngösség, sőt: illatos, színes lehetőségek gazdag tárházát megnyitó, izgalmas és szórakoztató alkotás.

 

Házi receptgyűjtemény

lukreciakencei.hu

Talán az egyik legolvasottabb blog ebben a témakörben „Lukréciáé”. Fiatal családanyaként igyekszik visszatalálni a természeteshez. E folyamat részeként 2010-ben indította el a házilag elkészíthető, természetes kozmetikumok receptjeit gyűjtő és azokat az érdeklődőkkel megosztó internetes naplóját.

A blogon az arc- és testápolástól a gyógykencékig majd’ minden megtalálható, kezdő és haladó szintnek megfelelő receptekkel. Könnyen kereshető, tematikus felbontású, gyakran frissülő oldal, számos beküldött, kipróbált házi fortéllyal és tapasztalatokat megosztó fórummal. Kedvcsináló „zöldfülűeknek” és lelkesítő közösségi érzés a gyakorlottabbak számára.

 

Az otthoni szappankészítés rejtelmei

szappanom.blog.hu

Az alig egy éves, de igen népszerű blog írója, Zefír saját tapasztalatait osztja meg olvasóival. A jól sikerült, mesterséges adalékoktól mentes szappanok megalkotása felett érzett öröm vezetett a blog beindításához, ahol a szerző minden elkészült szappant megmutat, a készítési folyamattal együtt. Szép fotók, vidám beszámolók, kudarcok, kihívások, tanácsok személyes hangvételben. Kezdőknek és lelkeseknek egyaránt.

 

Szakmabeliek

kencefice.wordpress.com

Érdemes szakmabeliektől is tájékozódni. Ilyen például a Kencefice blog, amelyet a szépségápolással több, mint három évtizede foglalkozó – kozmetikus és újságíró – Markovics Vera írja. (Vera a TudatosVásárló.hu kozmetikus szakértője, újságírója! Szerk)

Tippek, ötletek, háttérinformációk bőrápolásról, bőrproblémákról. Gyógynövények, kockázatos kozmetikai szerek, kozmetikai tanácsok, természetes alapanyagokból készíthető házi receptek. Szakszerűen, ugyanakkor érthetően megírt bejegyzések. 

 

antalvali.com

Antal Vali – fitoterapeuta és mesterkozmetikus – kozmetikumokkal, egészséggel, egészséges és környezetkímélő életmóddal foglalkozó oldalán is hasznos információkat találhat kezdő és haladó kozmetikumkészítő. A fórumon hozzászólások, kérdések és válaszok segítenek eligazodni a témában.

 

Van még kedvenc blogod a témában? Írd meg nekünk  alul a kommentben vagy a szerk[kukac]tudatosvasarlo.hu címre!

 

A cikk megjelenése a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/2101-3/2011 jelű Zöld forrás pályázat keretében történt.

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás