fbpx

| Markovics Vera

10 hidratáló arckrémet ajánlunk

Többször írtunk már arról, hogy milyen egy jó arckrém. Most végre egy kicsit konkrétabbak leszünk: biokozmetikus szakértőnk segítségével összetevőik alapján 10 hidratáló arckrémet ajánlunk .

Alverde Tagescreme Olive Sonnenblume

50 ml 1200 Ft körül

DM drogéria saját márkás terméke, Natrue minősített. Minden bőrtípushoz ajánlott. Olcsósága ellenére egészen jól megkomponált, kellemes állagú és illatú kozmetikum. Fényvédőt nem tartalmaz. A német Ökotest (2014. 4. szám) összetételét illetően nagyon jónak minősítette. Hidegen sajtolt szója-, olíva-, jojoba-, és napraforgóolajok biztosítják a bőr számára ideális zsírsavszerkezetet. A nedvességet megtartó glicerin növényi eredetű, biogazdaságból származik. Illóolajai a jelzések szerint természetes eredetűek. (Az összetevők listájában csillaggal utalnak a biogazdálkodásból származó alkotórészekre.)

 

 

Alterra Aloe Vera Nappali Krém

Rossman drogéria saját márkás terméke.

50 ml 1300 Ft körül

BDIH minősített, szintén olcsóbb kozmetikum. Felkenés után kicsit tapadós lehet, de aromavíz és hidegen sajtolt szőlőmag-olaj hozzáadásával javítani lehet a konzisztencián. Az alkohol és a glicerin egészen elől szerepelnek az összetevőlistában, ami nem biztos, hogy szerencsés, mert száríthatják a bőrt. Összetételét illetően mégis rendben van, mivel nem tartalmaz bőrkárosító anyagokat. Szép számmal tartalmaz viszont zsírozó anyagokat: szója-, jojoba-, szőlőmagolajat, méhviaszt, sárgabarackmag és napraforgómag olaját. Gyulladáscsökkentő anyagok is vannak benne az irritáció megelőzésére: aloe vera kivonat és bisabolol. A bio növényi részeket csillagokkal jelzik a csomagoláson. Normál, kissé száraz és vízhiányos bőrre javasolják.

 

Dr. Hauschka Birskrém

BDIH és Natrue által is minősített natúrkozmetikum.

30 ml 5600 Ft körül

5 ml 1200 Ft körül (próbakiszerelés)

Könnyű konzisztenciájú, könnyen felszívódó. Zsíros pattanásos bőrűeknek nem, egyébként, bármely bőrállapotnak ajánlott. Kifejezetten száraz és érett bőr esetén hidegen sajtolt növényi olajokkal (pl. rózsaolaj), zsírosabb krémekkel (pl.Hauschka rózsakrém) a bőr szükségletéhez igazítható. A benne lévő birs-, és méhviasznak, valamint a shea vajnak (karitévaj) és jojobaolajnak köszönhetően bőrvédő hatása is biztosított. A jó minőségű sárgabarackmag-, olíva-, mandula-, és avokádóolaj hatásosan táplálja a bőrt, emellett nyugtató hatású erdei mályvalevél és birsmagnyák teszik tartóssá a hidratálást. Természetes illóolajokat tartalmaz. Növényi anyagainak többsége biodinamikus (Demeter) gazdálkodásból származik. Borotválkozástól, tusfürdőtől megviselt férfi arcbőrre is kenhető. Rendszeres használata mellett a bőr bársonyossá és rugalmasabb tapintásúvá válik. Gyógyszertárakban és bioboltokban megvásárolható. Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával olcsóbban.

Martina Gebhardt Rózsa Arctej

100 ml 7300 Ft

30 ml 3350 Ft

Demeter minőségű, azaz csúcskategóriájú német kozmetikum. Fényvédő anyagot nem tartalmaz. Hidegebb időben, vagy szárazabb bőr esetén a Martina Gebhardt rózsa arckrémmel együtt tanácsos használni. Az összetevők garantált minőségűek. Minden bőrállapot számára jó, de leginkább az érzékeny, száraz bőr folyékony krémje. Hidratáló és egyben nyugtató hatású kozmetikum. Tonikkal, vagy aromavízzel (pl.rózsatonik) benedvesített bőrre kenve a hidratálás fokozható. Rendszeres használatával megelőzhető a szárazságráncok kialakulása és rugalmasabbá válik a bőr. Viszonylag egyszerű – vegyi anyagoktól, alkoholtól és glicerintől mentes. Tiszta, jó minőségű hidegen sajtolt növényi olajok (olíva-, mandula-, jojobaolaj), és zsírok (kakaóvaj, shea vaj, kókuszzsír) növényi kivonatok (rózsa és hibiszkusz tinktúra) és értékes természetes illóolajok (rózsa, szantálfa), valamint a Demeter termékekre jellemző spagirikus esszencia alkotja (rózsa, arany, ezüst, kén) az összetételét. Javára írható, hogy az eltarthatóságot jobban biztosító porcelán pumpás flakonban forgalmazzák. Bioboltokban, webshopokon keresztül, kozmetikusoknál lehet beszerezni, Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával olcsóbban.

Biola Bio Bíborka Arcápoló

30 ml 4800 Ft körül

Ez az első Biokontroll minősítésű magyar biokozmetikum. Fényvédő hatású titán-dioxidot is tartalmaz (gyenge fényvédelem). Kellemes illatú, könnyű állagú, finom textúrájú arcápoló, általában elismerően nyilatkoznak róla. Összetevői között értékes esszenciális zsírsavakat is tartalmazó hidegen sajtolt növényi olajokat találni: szezám-, olíva-, makadámia-, avokádó-, jojoba-, mandula-, homoktövisolaj, valamint bioaktív hatóanyagokban és antioxidánsokban gazdag csipkebogyó, echinacea és zöld tea kivonatok. Mivel nehezebb zsírokat nem tartalmaz, nyári hőségben is elviseli a bőr, de zsíros bőrre is használható. Kevés védő hatású zsír van benne, ezért télen tanácsos zsírosabb krémre áttérni (Pl. Bio Jázminpakócás arckrém), vagy jojobaolajjal, shea vajjal együtt használni. A benne lévő hialuronsav tartósabbá teszi a hidratálást. Természetes illóolajokat tartalmaz. Üvegben forgalmazzák, higiénikus pumpás adagolóval. Megvásárolható: Bionom termékek webshopján, bioboltokban, Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával olcsóbban.

Ilcsi Csipkebogyó Habkrém

30 gr 2990 Ft

BDIH minősített natúrkozmetikum. Professzionális termék, azaz csak kozmetikusok révén lehet hozzájutni. A kozmetikus a kezelés eredményének megőrzése érdekében adja a vendégének, a kezelés árába beszámítva, de meg is vásárolható. Érzékeny, korpás szeboreás, rozáceás, és gyulladásra hajlamos bőr számára ideális. A krém hidratál, nyugtat, vitaminokat ad a bőrnek és összehúzza az ereket. Összetételében fő szerepet játszik vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, gyümölcssavakat, flavonoidot tartalmazó hideg eljárással készült csipkebogyó-kivonat, és az esszenciális zsírsavakat tartalmazó antioxidánsokban gazdag (E-vitamin) kukoricacsíra olaja. A higiénia és az eltarthatóság szempontjából hátrányt jelent, hogy műanyag tégelyekben forgalmazzák. Hidegen sajtolt növényi olajok, aromavizek hozzáadásával egyéni bőrállapotokhoz igazítható. A krém illatosítására minimális mennyiségben természetes citrom illóolajat használnak. Információik szerint nem kell fényérzékenyítő hatástól tartani, vagyis nyáron is bátran használható. Ilcsi kozmetikákban megvásárolható.

Primavera Neroli-Cassis hidratáló krém

30 ml 8 270 Ft

Natrue minősített – 100%-ig biokozmetikum

Hatóanyagokban gazdag arckrém. Kiválóan táplálja, védi, s egyben hidratálja a bőrt. Jó minőségű hidegen sajtolt bio olajokat tartalmaz: jojoba-, mandula-, avokádó-, füge, argánolaj. A benne lévő, áfonyanedv és feketeribiszke-magolaj gazdag antioxidáns források. Természetes illóolajakat tartalmaz. Értékes neroli olaja mind a bőrre, mind az érzékekre jó hatással van. Az összetevőkben sebgyógyító, gyulladáscsökkentő növényi kivonatokkal is találkozhatunk (lándzsás útifű, fűzfa acerola). Bioboltokban, egyes gyógyszertárakban, kozmetikusoknál, webshopokban és a Primavera üzletében lehet megvásárolni, Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával olcsóbban.

Weleda Vadrózsa Hidratáló Krém

Kellemes rózsa illatú krém, normál, vagy száraz bőrre ajánlják. Natrue minősítésű. Zsíros anyagok széles választékát találjuk az összetevők között. Védő hatású jojobaolajat, karnaubaviszt, méhviaszt, könnyen felszívódó, a bőrt puhává, bársonyossá tevő barackmagolajat, valamint nagy mennyiségben alfa linolénsav tartalmú csipkebogyómag-olajat is tartalmaz. Ezeken felül a bőr kötőszövetét erősítő kovasav, tonizáló zsurló, mirhakivonat, vörös alga, rózsaviasz és természetes illóolajok teszik teljessé a képet. Az összetevők felsorolásában olvasható Magnézium Aluminum Silicate-tól nem kell tartani, nem tartozik a veszélyes anyagok közé, nem oldódhat belőle alumínium. Webshopokban, bioboltokban megvásárolható,Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával olcsóbban.

 

Sanoll Aquamarin arckrém

50 ml 7300 Ft körül

Ametisz hidrolat és levendula aromavíz adja a vizes alapot. PH értéke enyhén lúgos: 7,2, ami a bőr szöveteinek tisztítását szolgálja. Szárazabb bőrre ajánlják. 99%-ban ellenőrzött bio minőségű összetevőket tartalmaz, és Demeter minősítésű anyagokat is találni benne. A lassabban felszívódó, de védő hatású jojobaolaj, méhviasz és kakaóvaj mellett a bőrt puhító mandula-, napraforgóolajat is tartalmaz. Növényi kivonatai között szerepel az ökörfarkkóró, amit a népgyógyászatban allergiás bőrbetegségek és gyulladásos megbetegedések ellen használtak. A krémben lévő illóolajok természetes eredetűek. Webshopokban, bioboltokban megvásárolható, Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával olcsóbban.

Farfalla Intense Moisture tápláló, hidratáló krém

30 ml 8490 Ft

Svájci termék. Natrue minősítésű. A bőr számára nagyon értékes palmitolénsavat tartalmazó makadámiaolajra épülő krém. Kókuszolaj, shea vaj és jojobaolaj biztosítja a védelmet. 100%-ban természetes eredetű, az összetevők 97%-ban bio termesztésből származnak. A bőr számára értékes aloe vera kivonat mellett antioxidánsokat tartalmazó céklakivonatot, gyulladáscsökkentő és bőrpuhító ázsiai gázlófű kivonatot, illetve E- vitamint is találunk benne. Természetes illóolajokat tartalmaz. Megvásárolható bioboltokban, webshopokban, Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával olcsóbban.

Kép: dreamstime

Próbáltad már valamelyiket? Bevált? Írd meg kommentben a cikk alá!

Kép: flikr(CC), rgbstock, azbesztmentes

 


A cikk megjelenése a Nemzetgazdasági Minisztérium FV-I-13-C-0003 pályázat keretében valósult meg.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás