fbpx

| Tudatos Vásárló

1% esély a termékteszteknek

2013-ban teszteltünk elektronikus számlát, joghurtot, tejet, müzliszeletet, fogyasztásmérő-eszközöket, illetve öko mosó-és mosogatószereket olvasóink bevonásával. Eddig közel 200 ezerszer kattintottatok ezekre az anyagokra, és számtalan helyen megjelentünk a sajtóban. Ha fontosnak tartod, hogy folytassuk ezt a tevékenységünket, ajánld nekünk az adód 1%-át.

A TudatosVásárló.hu egyik fontos tartalmait jelentik a különböző laborvizsgálat és termékcímke alapú terméktesztek. Milyen teszteket végeztünk az előző évben? Kiderült, hogy  a gyümölcsjoghurt inkább cukros édesség, mint egészséges finomság, de azért vannak jobb termékek.

 

 

Müzliszelet tesztünkben 6 müzliszelet közül csupán 2 közelített az egészséges kategóriához.

 

Laborteszt során meggyőződtünk arról, hogy ha a kalciumutánpótlás miatt fogyasztjuk a tejet, akkor majdnem mindegy melyiket vesszük le a polcról. 

 

Olvasóink segítségével utánajártunk, hogy a mosószóda, vadgesztenye és a mosódió hármasból melyik a legjobb és legzöldebb “mosószer”. 

A vadgesztenye győzött. Az interaktív teszt annyira jól sikerült, hogy a kikutyulható zöld mosogatószereket is megversenyeztettük olvasóinkkal, gépi és kézi kategóriában is. 

Itt már szorosabb lett a végeredmény. 

Az év során kiderült az is, hogy nem mindegy, melyik elektronikus számlát választjuk, ahogy a fogyasztásmérő eszközök között is sok különbség lehet. 

Jelenleg a NIOK Alapítvány segítségével részt veszünk egy közösségi adománygyűjtésben is, bébiételek vegyszermaradványát szeretnénk tesztelni. Ez a projketünk még bő egy hónapig támogatható, köszönjük, ha segítesz!

 

 

Ha szeretnéd, hogy még több terméket és szolgáltatást tesztelhessünk, ajánld nekünk az adód 1%-át, tüntesd fel az adóbevallási csomagodban az adószámunkat: 18245770-1-43

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete közhasznú társadalmi szervezet. Működésünket pályázati úton állami forrásokból és magánalapítványoktól, valamint nagylelkű magánszemélyek támogatásaiból biztosítjuk. Vállalatoktól, profitorientált szervezetektől nem fogadunk el támogatást. Éppen ezért nagyon fontos számunkra az olyan független bevétel, mint az SZJA 1%.

Ha az 1%-ot már más szervezetnek szántad, támogathatsz minket más formában is >>>

2012-ben 568.561 forintot, 2011-ben 1.124.000 forintot, 2010-ben 939.000 forintot, 2009-ben 705.000 forintot ajánlottatok fel a TVE-nek. A befolyt támogatást az alábbiakra fordítottuk, és a következő évben is ezek lesznek a hangsúlyos tevékenységeink:

 

Köszönünk minden eddigi segítséget, és reméljük, hogy a jövőben sem feledkeztek meg rólunk! 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás