Adatkezelesi tajekoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a Tudatosvasarlo.hu oldalon keresztül történő adatkezeléshez

A honlapon keresztül gyűjtött személyes adatok kezelője a www.tudatosvasarlo.hu és https://tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalt fenntartó Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE).

Székhely: 1123 Budapest Győri út 6/b.

Iroda: 1114 Budapest Móricz Zs. körtér 3./A

E-mail: tve@tve.hu Honlap: www.tudatosvasarlo.hu

Telefon: +36 (1) 225 8136 Fax: +36 (1) 799 8187

A TVE az oldalon keresztül abban az esetben gyűjti és kezeli a személyes adataidat, ha

  1. Támogató Tag, Szupertag és Tudatos Vásárló Kedvezménykártya tulajdonos vagy

  2. Regisztrálsz a tudatosvasarlo.hu és a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon

  3. Tudatos Vásárló Tesztet vásárolsz

  4. Feliratkozol Tudatos Vásárló Hírlevélre

  5. Jelentkezel az oldalon egy meghirdetett rendezvényre, képzésre, eseményre, akcióra

Az adatok gyűjtése és kezelése a Te hozzájárulásoddal történik, kizárólag olyan személyes adatokat gyűjtünk és kezelünk, amit Te magad adtál meg nekünk.

 

1. Támogató Tagság, Szupertagság és Tudatos Vásárló Kedvezménykártya

Amikor a TVE Támogató Tagjának vagy Szupertagnak jelentkezel a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tároljuk elektronikus rendszerben:

  • vezeték- és keresztnevedet,

  • az email címedet,

  • postacímed,

  • tagság kezdetének és lejáratának dátumát,

  • befizetett tagdíj összegét,

  • Tudatos Vásárló Kedvezménykártya lejárati dátumát.

  • Szupertagság esetén a tesztekhez való hozzáférés kezdő és lejárati dátumát,

valamint ha a regisztrációs űrlapon a nem kötelező kitöltendő mezőkben megadod:

  • a telefonszámod,

  • születési éved,

  • végzettséged, és foglalkozásod.

Az adataidat kérésedre töröljük, amennyiben ez a tagsági idő alatt történik, a tagsági jogviszonyod is megszűnhet. A számviteli bizonylatokat és azzal kapcsolatos adatokat azonban a számviteli törvény [2000. évi C. tv. 169. § (2)] értelmében a kiállítástól számított 8 évig meg kell őriznünk.

Az adatokat arra használjuk, hogy kapcsolatban maradjunk veled, kiállítsuk és megküldjük neked a Kártyát, a befizetést igazoló számlát, értesítsünk arról, ha lejár a tagságod, valamint hogy tájékoztassunk azokról az információkról és szolgáltatásokról, amelyek tagjainknak járnak.

Amennyiben ahhoz kifejezetten hozzájárulsz, megkapod a Tudatos Vásárló Tagi Hírlevelet, amelyen keresztül értesítjük egyesületi tagjainkat az aktuális programokról, hírekről, rendezvényekről, publikációkról stb.. Erről a Hírlevélről bármikor leiratkozhatsz, vagy kérheted a tve@tve.hu címen, hogy ne küldjünk Hírlevelet. A Hírlevélről való leiratkozás nem érinti a tagsági jogviszonnyal kapcsolatos kommunikációt (visszaigazolás, értesítés jogviszony lejártáról, fizetési bizonylat küldése stb.).

A Hírlevelet ún. CRM rendszeren keresztül küldjük ki, nyomon tudjuk követni a megnyitásokat, átkattintásokat. Ennek segítségével elemezni tudjuk tagjaink számára mely tagi szolgáltatások érdekesek, sikeresek, illetve, hogy egyéb kommunikáció csatornáink mellett a hírleveles kommunikáció mennyire sikeres. A megnyitásokat és átkattintásokat azonban a profilodban nem tároljuk.

 

2. Regisztráció a tudatosvasarlo.hu és a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon

Amikor a tudatosvasarlo.hu és/vagy a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon regisztrálsz a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja a

  • vezeték- és keresztnevedet,

  • az email címedet,

valamint, ha regisztrációs űrlapon a nem kötelező kitöltendő mezőkben megadod,

  • a postacímed,

  • a telefonszámod,

  • születési éved,

  • végzettséged, és foglalkozásod.

Az adataidat kérésedre töröljük, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod.

Az adatokat arra használjuk, hogy több információt tudjuk meg a tudatosvasarlo.hu olvasóközönségéről, valamint olvasási és fogyasztási szokások, elégedettség méréséhez. Emellett értesítést küldünk számodra az oldal használatával kapcsolatos jelentős és kiemelten fontos változásokról (pl. adatkezelési tájékoztató frissítése).

Megjegyzés: A www.tudatosvasarlo.hu oldalra az új regisztráció szünetel, de korábbi regisztrálók be tudnak lépni a www.tudatosvasarlo.hu/user oldalon.

Az adataidat kérésedre részben vagy teljességében töröljük. A vezeték- és keresztneved és az email címed törlése esetén fiókod is törlésre kerül.

 

3. Tudatos Vásárló Teszt vásárlása

Amikor megvásárolsz egy tesztet a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tároljuk elektronikus adatbázisban:

  • a vezeték- és keresztnevedet,

  • az email címedet,

  • a postacímed,

  • a számlázási címed.

  • a teszthez való hozzáférés kezdetének és lejáratának dátumát,

  • befizetett összeget.

Az adataidat kérésedre részben vagy teljességében töröljük, amennyiben ez még a szolgáltatás ideje alatt történik, a hozzáférésed is megszűnhet. A számviteli bizonylatokat és azzal kapcsolatos adatokat azonban a számviteli törvény [2000. évi C. tv. 169. § (2)] értelmében a kiállítástól számított 8 évig meg kell őriznünk.

Az adatokat arra használjuk, hogy kapcsolatban maradjunk veled, kiállítsuk és megküldjük neked a vásárlást igazoló számlát, értesítsünk arról, ha lejár a szolgáltatás, valamint hogy tájékoztassunk azokról az információkról és szolgáltatásokról, amelyek a vásárlással kapcsolatosak.

 

4. Feliratkozás Tudatos Vásárló Hírlevélre

Amikor feliratkozol a Tudatos Vásárló Hírlevélre a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja és kezeli

  • a vezeték- és keresztnevedet,

  • az email címedet,

valamint ha regisztrációs űrlapon a nem kötelező kitöltendő mezőkben megadod,

  • a postacímed,

  • a telefonszámod,

  • születési éved,

  • végzettséged, és foglalkozásod.

Az adataidat kérésedre töröljük, a hírlevélről bármikor leiratkozhatsz, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod.

Az adatokat arra használjuk, hogy hetente legalább egyszer megküldjük számodra a Hírlevelet, amelyben a tudatosvasarlo.hu legfrissebb cikkeiről, a TVE aktuális programjairól, tagságról, szolgáltatásairól és eseményeiről, támogatási lehetőségekről. Emellett értesítést küldünk számodra Hírlevéllel kapcsolatos technikai változásokról.

Az adatkezelés hatósági nyilvántartási száma: NAIH-108597/2016, de ennek a számnak a használat 2018. május 25. után nem kötelező-

A Hírlevelet ún. CRM rendszeren keresztül küldjük ki, nyomon tudjuk követni a megnyitásokat, átkattintásokat. Ennek segítségével elemezni hogy tartalmaink, szolgáltatásaink mennyire érdekesek, sikeresek, illetve, hogy egyéb kommunikáció csatornáink mellett a hírleveles kommunikáció mennyire sikeres. A megnyitásokat és átkattintásokat azonban a profilodban nem tároljuk.

5. Feliratkozás Tudatos Vásárló Tesztek Hírlevélre

Amikor feliratkozol a Tudatos Vásárló Tesztek Hírlevélre a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja és kezeli

  • a vezeték- és keresztnevedet,

  • az email címedet,

valamint ha regisztrációs űrlapon a nem kötelező kitöltendő mezőkben megadod,

  • a postacímed,

  • a telefonszámod,

  • születési éved,

  • végzettséged, és foglalkozásod.

Az adataidat kérésedre töröljük, a hírlevélről bármikor leiratkozhatsz, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod.

Az adatokat arra használjuk, hogy értesítést küldjünk neked a frissen publikált ingyenes vagy fizetős tesztekől, előfizetési csomagokról, akciókról. Emellett értesítést küldünk számodra Hírlevéllel kapcsolatos technikai változásokról.

A Hírlevelet ún. CRM rendszeren keresztül küldjük ki, nyomon tudjuk követni a megnyitásokat, átkattintásokat. Ennek segítségével elemezni, hogy tartalmaink, szolgáltatásaink mennyire érdekesek, sikeresek, illetve, hogy egyéb kommunikáció csatornáink mellett a hírleveles kommunikáció mennyire sikeres. A megnyitásokat és átkattintásokat azonban a profilodban nem tároljuk.

 

6. Jelentkezés rendezvényre, képzésre, eseményre, akcióra (röv: esemény)

Amikor regisztrálsz egy a tudatosvasarlo.hu oldalon meghirdetett rendezvényünkre a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja

  • a vezeték- és keresztnevedet,

  • az email címedet,

  • telefonszámodat,

  • postacímed és számlázási címedet.

Az adataidat kérésedre töröljük, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod. Az esetleges számviteli bizonylatokat és azzal kapcsolatos adatokat azonban a számviteli törvény [2000. évi C. tv. 169. § (2)] értelmében a kiállítástól számított 8 évig meg kell őriznünk.

Az adatokat arra használjuk, hogy amennyiben szükséges kapcsolatba lépjünk veled az adott rendezvény, esemény, akció lebonyolításával kapcsolatban, valamint biztosíthassuk az akadálymentes részvételt.

Az egyes események vonatkozó adatkezelési gyakorlata eltérő lehet, ezeket az egyes eseményekkel kapcsolatban külön kommunikáljuk (pl. képzés esetén képzési szerződés, jelentéi ív, engedély fotó készítéséhez)

 

ADATKEZELÉS és a JOGAID

A megadott személyes adatokhoz a TVE munkatársai férhetnek hozzá a feladataik ellátása érdekében. Így például a tagság iktatással foglalkozó munkatársai az ügykezelés érdekében.

Az adataidat nem adjuk tovább sem feldolgozásra, sem más célból, kivéve, ha erre jogszabály minket erre kötelez (pl. rendőrségi megkeresés nyomozáshoz).

A megadott személyes adatokat a Farm Stúdió Kft. (1126 Budapest, Királyhágó u. 4. farm@farm.co.hu) által biztosított szervereken tároljuk.

Jogod van ahhoz, hogy tájékoztatást kérj a TVE-től

  • milyen személyes adatodat

  • milyen jogalapon,

  • milyen adatkezelési cél miatt,

  • milyen forrásból,

  • mennyi ideig kezeljük.

  • kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosítottunk hozzáférést.

Jogod van ahhoz, hogy helyesbítést kérj az adataidban.

Jogod van ahhoz, hogy kérd az adatait törlését, zárolását, megjelölését.

Jogod van ahhoz, hogy tiltakozz az ellen, hogy a személyes adatodat felhasználjuk közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából

A megadott elérhetőségeken keresztül, írásban jutasd el számunkra kérésed, legfeljebb 30 napon belül teljesítjük, és erről értesítést küldünk. Ha bármilyen panaszod van, vedd fel velünk a kapcsolatot

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5. e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, http://www.naih.hu).

Ha jogellenes adatkezelést tapasztalsz, polgári pert kezdeményezhetsz lakóhelyed szerinti törvényszék előtt (http://birosag.hu/torvenyszekek).

Adatkezelésünk összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);

  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

  • 1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.);

  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);

  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);

  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.),

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet – ún. GDPR rendelet)

 

TUDATOS VÁSÁRLÓK EGYESÜLETE

Budapest, 2018. május 25.

 



  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében